Scott mountainbikes hardtail carbon

Scott is een innovatief, sportief, technologisch en kwalitatief fietsenmerk, wat zich onderscheidt door zijn design.

Scott introduceerde in 2011 het lichtste carbon mountainbike frame. Hiermee won Nino Schurter de Overall MTB World Cup. Nino Schurter werd diverse jaren wereldkampioen met de Scale carbon hardtails van Scott. Aan de fiets zal het dus niet liggen.

Bij de Scale modellen wordt gebruik gemaakt van de laatste technologische kennis op het gebied van carbonvezels. De carbonmatjes waarmee frames gemaakt worden, zijn een mix van verschillende soorten carbonvezels. Door de juiste mix te gebruiken op de juiste plaats in het frame, krijg je de perfecte verdeling tussen sterkte, stijfheid en elasticiteit. En dat allemaal bij deze lage gewichten.

De Scale serie van Scott bestaat uit race-georiënteerde hardtail mountainbikes met een geveerde voorvork met 100mm veerweg. De Scott Scale RC modellen hebben de meest uitgekiende racegeometrie en een lichtgewicht carbon frame. De fietsen zijn ideaal voor cross-country parcoursen en de snellere trails. Er zijn modellen met 27,5" wielen, waardoor de fietsen net iets wendbaarder zijn, meer geschikt voor technische trails en daarmee net even wat veelzijdiger. De modellen met 29" wielen bieden extra snelheid en zijn daarmee de beste keuze voor XC en marathon wedstrijdrijders.

De carbonframes zijn leverbaar met de nieuwe boost naven. Deze naven zijn breder dan de klassieke naven, waardoor je stijvere wielen kan spaken. En stijvere wielen zorgen er weer voor dat je Scott nog strakker stuurt en precies doet wat jij wilt.

Een Scott mountainbike stuurt super strak, rolt heerlijk, of je nu op topniveau fietst of graag in je vrije tijd over de Utrechtse Heuvelrug of op de Veluwe door het bos knalt. Hij voelt zich thuis op ieder terrein.


Scott hardtail aluminium
Scott Scale RC 900 World Cup

Scale RC 900 World Cup

Scott MTB hardtail carbon
€ 5.499,-
Scott Scale RC 900 Team

Scale RC 900 Team

Scott MTB hardtail carbon
€ 2.999,-
Scott Scale RC 900 SL

Scale RC 900 SL

Scott MTB hardtail carbon
€ 9.599,-
Scott Scale RC 900 Pro

Scale RC 900 Pro

Scott MTB hardtail carbon
€ 4.499,-
Scott Scale 940

Scale 940

Scott MTB hardtail carbon
€ 1.699,-
Scott Scale 930

Scale 930

Scott MTB hardtail carbon
€ 1.899,-
Scott Scale 920

Scale 920

Scott MTB hardtail carbon
€ 2.299,-
Scott Scale 910

Scale 910

Scott MTB hardtail carbon
€ 2.799,-